top of page

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over onze school. Hopelijk worden uw vragen hier beantwoord. Als u nog andere vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 • Wat zijn de schooltijden?
  De schooltijden voor zowel de school in Tel Aviv als Ra’anana zijn van 15:30 tot 18:00. In Tel Aviv zijn er lessen op zondagen en in Ra'anana op maandagen.
 • Welke vakken worden er onderwezen?
  Onze school biedt een breed scala van Nederlandse taalvaardigheden aan, waaronder schrijven, begrijpend lezen en conversatie. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de Nederlande cultuur. We streven ernaar om een gevarieerd aanbod van didactische activiteiten aan te bieden.
 • Wat zijn de inschrijvingscriteria?
  Inschrijving bij onze school staat open voor Nederlandse kinderen die in Israël wonen of tijdelijk verblijven waarvan een van de ouders Nederlands spreekt. Neem contact met ons op voor specifieke vragen.
 • Hoe verloopt het inschrijvingsproces voor het aankomende schooljaar?
  Leerlingen die al staan ingeschreven: Leerlingen die al bij ons zijn ingeschreven, gaan automatisch door naar het nieuwe schooljaar. U hoeft geen verdere actie te ondernemen. Nieuwe leerlingen: Nieuwe leerlingen moeten worden ingeschreven via onze inschrijvingspagina. Klik op de link en volg de instructies om het inschrijfformulier in te vullen. Uitschrijven van leerlingen: Als u een leerling wilt uitschrijven, neem dan contact op met de Nederlandse School. We zullen u begeleiden bij het uitschrijvingsproces en eventuele benodigde formulieren verstrekken.
 • Waarvoor is de aanbetaling?
  De aanbetaling dient om de plaats van uw kind(eren) te verzekeren en stelt de Nederlandse School in staat zich beter voor te bereiden op het komende schooljaar op logistiek en managementgebied.
 • Welke talen worden er gesproken op school?
  Het onderwijs op onze school wordt voornamelijk in het Nederlands gegeven.
 • Wat zijn de vakantiedagen en vrije dagen?
  De vakantiedagen en vrije dagen worden vastgesteld volgens het landelijk vastgestelde rooster. U kunt het rooster voor het lopende schooljaar vinden in de schoolgids of op onze website.
 • Biedt de school buitenschoolse activiteiten aan?
  Ja, we organiseren onder andere culturele activiteiten zoals het Sinterklaasfeest en Koningsdag.
 • Wat moet ik doen als mijn kind te laat komt of de les niet kan bijwonen?
  Als uw kind te laat komt of de les niet kan bijwonen, vragen wij u om dit via WhatsApp te melden aan de betreffende leerkracht.
 • Is er vervoer beschikbaar voor leerlingen?
  Helaas bieden wij momenteel geen vervoersdiensten aan. Ouders zijn verantwoordelijk voor het vervoer van en naar school voor hun kinderen.
 • Wat is het beleid met betrekking tot voeding en traktaties?
  We streven naar een gezonde en uitgebalanceerde voedingsomgeving op school. Bij het verzorgen van traktaties vragen we ouders vriendelijk om rekening te houden met zowel koosjere, gezonde opties als allergieën binnen de klas.
 • Is er een Nederlandse eindexamenmogelijkheid?
  Nee, dit is niet mogelijk. Wel bieden wij ondersteuning en begeleiding aan leerlingen die het CNaVT certificaat willen afleggen. Neem contact op met de school voor meer informatie over de mogelijkheden.
 • Hoe kan ik betrokken zijn bij de school en ouderparticipatie?
  We moedigen ouderparticipatie aan en waarderen de betrokkenheid van ouders. Er zijn verschillende mogelijkheden om actief betrokken te zijn. Neem contact op met de school voor meer informatie over de mogelijkheden.
bottom of page